АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

препоръчваме

Как да изберем бизнес и протоколни подаръци

Разгледайте специалните ни предложения за Коледа – уникални, цветни и супер забавни коледни топки с вълна!Вижте всички модели и размери ТУК – пишете ни за специална ценова оферта, спрямо количеството, което искате да поръчате! Възможно е да брандираме топки, като ръчно изработим вашето лого на всяка от тях!

Рано или късно, по един или друг повод, всеки управител на фирма се сблъсква с темата: бизнес подаръци. Обикновено на този въпрос не се обръща голямо внимание и не се отделя достатъчно време за избор. Поръчват се стандартните брандирани материали – тефтери, химикали, запалки, чаши, флашки. Дори да бъдат избрани по-скъпи такива, почти винаги отиват в някой шкаф и биват забравени. В тази статия бихме искали да дадем няколко идеи как чрез фирмения подарък да спечелите вниманието и доверието на своите партньори, клиенти и служители и да установите трайни взаимоотношения с тях.

подарък азбукаНай-важното нещо, от което трябва да се водите при избор на фирмен подарък, е следното: подаръкът представя нивото, на което е компанията и значимостта на човека за вас, на който го подарявате. В този смисъл брандираните офис материали са просто безлични, макар и да са с отпечатано върху тях лого. От друга страна, ръчно изработеният подарък означава уникалност, лично отношение, високо качество, обикновено е изработен с естествени материали. И въпреки, че е възможно вашето лого да не е отпечатано върху него, винаги ще напомня за вас, вашата фирма и повода, по който е подарен.

От опита, който имаме при изработката на различни бизнес подаръци за фирми, протоколни подаръци за министерства и официални делегации, можем да кажем, че при избора на ръчно изработен подарък е добре да съобразим няколко неща. Важно е да знаем от какъв брой имаме нужда, с какъв бюджет разполагаме, искаме ли да обвържем подаръка с нашата фирма, с човека, на който подаряваме или със страната ни, срок за изработка.

прабългарски календарАко имаме нужда от един или няколко подаръка и бюджета ни го позволява, можем да се насочим към нещо по-голямо. Часовникът с Прабългарски календар съчетава в себе си два изключително български символа. Вградили сме символите на самия календар, а освен тях който сме добавили в средата – Розетата от Плиска, Монограма на Кхан Кубрат, Знака на рода Дуло и бог Тангра. Поднесен в стилна подаръчна кутия, с малка книжка с историческа информация за календара, сертификат за ръчна изработка – вероятно ще бъде окачен на стената в офиса и винаги ще напомня за вас, както пред човека, на който сте го подарили, така и пред всички посетители.

Маска Терес

Маската на цар Терес или фиалата от Панагюрското съкровище също са подходящи както за бизнес подаръци, така и за индивидуален подарък. Какво по-ценно от съкровище?! Тракийските съкровища са нещо абсолютно уникално за нашата страна! Артефакти, с които се представяме пред света! Ръчно изработени от мед, позлатени, в кутия от кадифе и сертификат за изработка – гарантираме, че ще предизвикат нужното впечатление! Всеки собственик на бизнес би подредил такъв подарък във витрината в кабинета си. А това означава отново едно – чрез подаръка ВИЕ ще бъдете ежедневно пред погледа на този човек.

Всъщност, когато говорим за тракийски съкровища, можем да говорим много – съкровищницата на Работилница „Артикос“ е голяма и в нея можем да открием съкровище за всеки повод и бюджет. Това е едно от нещата, с които се гордеем най-много и което ни отличава. Вариациите на сувенири с тракийски мотиви са много. Предлагаме с елементи от Летнишко съкровище, Панагюрско съкровище, Наг Сент Миклош, Рогозенско, Боровско, оброчни плочки. Всички са ръчно изработени чрез галванопластика от мед, а според размера на подаръка и неговото покритие (никелово, сребърно, златно), варира и цената. Това е възможност да изберете най-подходящото за вашия бюджет.

фирмени подаръциАко имате нужда от по-голям брой подаръци, обикновено се избира нещо по-малко. Например – плочка от Летнишкото съкровище, поднесена в кутия от естествена кожа, на която има възможност да бъде поставено вашето лого. Вътре, заедно със сертификата, да бъде добавен кратък поздрав от вас. Вариантите наистина са много – ако идеята за подарък с мотив от тракийско съкровище ви е допаднала, просто се свържете с нас и ние ще подготвим различни предложения, според вашите изисквания.

И още идеи – ако повода е 24 май, или търсите подарък за учители, професори, библиотекари, или просто „залагате на сигурно“ пред чужденците – изберете плакет с българската азбука Кирилица. Това е нещо друго, с което сме различни и уникални.

Битова кукла с фиолка розово масло или друг продукт с роза, в комплект с бродирана кърпичка. Или просто магнитче с българска бродерия също са чудесен подарък за чужденци. Бихме могли да предложим комплект от няколко по-малки типично български сувенира, поднесени в подходяща кутия. Добър вариант е комбинация с традиционно питие – местно вино или българска ракия, стилно опаковани в ръчно изработен.

Ако предпочитате по-практичните подаръци, които могат да се ползват в ежедневната офис работа – ето няколко предложения. Възможно е да изработим тефтери или визитници, например, брандирани с вашето лого или символ на конкретно събитие, на което ще бъдат поднесени подаръците. Предлагаме и голям избор от вече готови модели с мотиви от България. тефтер подарък Тефтер от естествена кожа, с вашето лого също е луксозен подарък, който ще напомня за вас дълго време.

Специално за дамите можем да предложим автентични български пафти. Изработени от мед и посребрени – освен, че са необходимото бижу за всяка народна носия, в наши дни са чудесен акцент върху рокля или туника.  Българска пафта в луксозна кутия е подарък, който ще впечатли всяка дама. Или кутия за бижута и други скъпоценности – от кожа или изработена от мед, посребрена, с капак, който съдържа мотиви от българска пафта.

Традиционен е и кукерът – поднесен с описание на английски и пожелание за късмет  и да пази от лоши сили. Освен него, друг традиционен български подарък е пано от дървопластика с типично български пейзаж. Или керамична чаша или чинийка с български мотиви или с надпис на вашата компания. Или малка посребрена икона, която също може дори да обвържете с човека, на когото я поднасяте – за финансисти и банкери – Св. Николай, за винопроизводители и земеделци – Св. Трифон, за ангажираните със социални и семейни дейности или пък за често пътуващите – Св. Мина и т.н. Или просто нещо абсолютно уникално, изработено по ваша идея – като малък сувенир с вашето лого, изображение на вашия хотел и т.н. Вариантите са много, а това тук са само малка част от тях.

За вашия индивидуален повод ние ще предложим индивидуално решение, съобразено с нуждите и бюджета ви. За по-големи поръчки на бизнес подаръци предлагаме и индивидуална оферта. Стараем се да подхождаме със специално внимание към всеки наш клиент, защото знаем колко важно е то! Може да разгледате част от портфолиото ни онлайн на www.artikos.bg . Заповядайте и на място в магазин-галерия „Артикос“ в София на ул.“Неофит Рилски“ №36. Може да се свържете с нас и на тел.0888 10 52 53 или чрез и-майл: sales@artikos.bg .

Вашият коментар