АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБРАБОТВАТ С ДОСТАВКА 24 ЧАСА!
препоръчваме

Как да изберем бизнес и протоколни подаръци

Рано или късно, по един или друг повод, всеки управител на фирма се сблъсква с темата: бизнес подаръци. Обикновено на този въпрос не се обръща голямо внимание и не се отделя достатъчно време за избор. Поръчват се стандартните брандирани материали – тефтери, химикали, запалки, чаши, флашки. Дори да бъдат избрани по-скъпи такива, почти винаги отиват в някой шкаф и биват забравени. В тази статия бихме искали да дадем няколко идеи как чрез фирмения подарък да спечелите вниманието и доверието на своите партньори, клиенти и служители и да установите трайни взаимоотношения с тях.

подарък азбукаНай-важното нещо, от което трябва да се водите при избор на фирмен подарък, е следното: подаръкът представя нивото, на което е компанията и значимостта на човека за вас, на който го подарявате. В този смисъл брандираните офис материали са просто безлични, макар и да са с отпечатано върху тях лого. От друга страна, ръчно изработеният подарък означава уникалност, лично отношение, високо качество, обикновено е изработен с естествени материали. И въпреки, че е възможно вашето лого да не е отпечатано върху него, винаги ще напомня за вас, вашата фирма и повода, по който е подарен.

От опита, който имаме при изработката на различни бизнес подаръци за фирми, протоколни подаръци за министерства и официални делегации, можем да кажем, че при избора на ръчно изработен подарък е добре да съобразим няколко неща. Важно е да знаем от какъв брой имаме нужда, с какъв бюджет разполагаме, искаме ли да обвържем подаръка с нашата фирма, с човека, на който подаряваме или със страната ни, срок за изработка.

прабългарски календарАко имаме нужда от един или няколко подаръка и бюджетът го позволява, можем да се насочим към нещо по-голямо. Часовникът с Прабългарски календар съчетава в себе си два изключително български символа. Вградили сме символите на самия календар, а освен тях който сме добавили в средата – Розетата от Плиска, Монограма на Кхан Кубрат, Знака на рода Дуло и бог Тангра. Поднесен в стилна подаръчна кутия, с малка книжка с историческа информация за календара, сертификат за ръчна изработка – вероятно ще бъде окачен на стената в офиса и винаги ще напомня за вас, както пред човека, на който сте го подарили, така и пред всички посетители.

Маска Терес

Маската на цар Терес или фиалата от Панагюрското съкровище също са подходящи както за бизнес подаръци, така и за индивидуален подарък. Какво по-ценно от съкровище?! Тракийските съкровища са нещо абсолютно уникално за нашата страна! Артефакти, с които се представяме пред света! Ръчно изработени от мед, позлатени, в кутия от кадифе и сертификат за изработка – гарантираме, че ще предизвикат нужното впечатление! Всеки собственик на бизнес би подредил такъв подарък във витрината в кабинета си. А това означава отново едно – чрез подаръка ВИЕ ще бъдете ежедневно пред погледа на този човек.

Всъщност, когато говорим за тракийски съкровища, можем да говорим много – съкровищницата на Работилница „Артикос“ е голяма и в нея можем да открием съкровище за всеки повод и бюджет. Това е едно от нещата, с които се гордеем най-много и което ни отличава. Вариациите на сувенири с тракийски мотиви са много. Предлагаме с елементи от Летнишко съкровище, Панагюрско съкровище, Наг Сент Миклош, Рогозенско, Боровско, оброчни плочки. Всички са ръчно изработени чрез галванопластика от мед, а според размера на подаръка и неговото покритие (никелово, сребърно, златно), варира и цената. Това е възможност да изберете най-подходящото за вашия бюджет.

фирмени подаръциАко имате нужда от по-голям брой подаръци, обикновено се избира нещо по-малко. Например – плочка от Летнишкото съкровище, поднесена в кутия от естествена кожа, на която има възможност да бъде поставено вашето лого. Вътре, заедно със сертификата, да бъде добавен кратък поздрав от вас. Вариантите наистина са много! Ако идеята за подарък с мотив от тракийско съкровище ви е допаднала, просто се свържете с нас и ние ще подготвим различни предложения, според вашите изисквания.

И още идеи – ако повода е 24 май, или търсите подарък за учители, професори, библиотекари, или просто „залагате на сигурно“ пред чужденците – изберете плакет с българската азбука Кирилица. Това е нещо друго, с което сме различни и уникални.

Битова кукла с фиолка розово масло или друг продукт с роза, в комплект с бродирана кърпичка. Или просто магнитче с българска бродерия също са чудесен подарък за чужденци. Бихме могли да предложим комплект от няколко по-малки типично български сувенира, поднесени в подходяща кутия. Добър вариант е комбинация с традиционно питие – местно вино или българска ракия, стилно опаковани в ръчно изработен.

Ако предпочитате по-практичните подаръци, които могат да се ползват в ежедневната офис работа – ето няколко предложения. Възможно е да изработим тефтери или визитници, например, брандирани с вашето лого или символ на конкретно събитие, на което ще бъдат поднесени подаръците. Предлагаме и голям избор от вече готови модели с мотиви от България. тефтер подарък Тефтер от естествена кожа, с вашето лого също е луксозен подарък, който ще напомня за вас дълго време.

Специално за дамите можем да предложим автентични български пафти. Изработени са ръчно от мед и са посребрени.  Освен, че са необходимото бижу за всяка народна носия, в наши дни са чудесен акцент върху рокля или туника.  Българска пафта в луксозна кутия е подарък, който ще впечатли всяка дама. Или кутия за бижута и други скъпоценности – от кожа или изработена от мед, посребрена, с капак, който съдържа мотиви от българска пафта.

Традиционен е и кукерът – поднесен с описание на английски и пожелание за късмет  и да пази от лоши сили. Освен него, друг традиционен български подарък е пано от дървопластика с типично български пейзаж. Или керамична чаша или чинийка с български мотиви или с надпис на вашата компания. Или малка посребрена икона, която също може дори да обвържете с човека, на когото я поднасяте – за финансисти и банкери – Св. Николай, за винопроизводители и земеделци – Св. Трифон, за ангажираните със социални и семейни дейности или пък за често пътуващите – Св. Мина и т.н. Или просто нещо абсолютно уникално, изработено по ваша идея – като малък сувенир с вашето лого, изображение на вашия хотел и т.н. Вариантите са много, а това тук са само малка част от тях.

За вашия индивидуален повод ние ще предложим индивидуално решение, съобразено с нуждите и бюджета ви. За по-големи поръчки на бизнес подаръци предлагаме и индивидуална оферта. Стараем се да подхождаме със специално внимание към всеки наш клиент, защото знаем колко важно е то! Може да разгледате част от портфолиото ни онлайн на www.artikos.bg . Заповядайте и на място в магазин-галерия „Артикос“ в София на ул.“Неофит Рилски“ №36. Може да се свържете с нас и на тел.0888 10 52 53 или чрез и-майл: sales@artikos.bg .

Вашият коментар