АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ДОСТАВЯТ СЪС СРОК 24 ЧАСА!

Рождество Богородично – 8 септември

Ако търсите икони на Богородица – разгледайте ТУК.

Недалеч от Йерусалим, в град Назарет, в семейството на Йоаким и Ана Господ дава да се роди момиче, което един ден ще роди непорочно заченатия негов син.

Но преди да се случи щастливото събитие, Йоаким и Ана живели дълги години в мъка, защото в дома им така и не проплакввала рожба. Един ден Йоаким отишъл в Йерусалим и влязъл в храма да моли Бог да го дари с дете. А свещеникът му се скарал, че е толкова грешен, че явно Господ го наказва. Йоаким така се натъжил, че избягал в пустинята и там прекарал 40 дни в пост и молитва. Новината за неговата скръб стигнала и до Ана, която пък започнала да обвинява себе си, че всъщност тя е бездетна и тя е причината да нямат рожба. Толкова силен бил вопъла й Господа, че един ден в градината й се явил ангел, който й съобщил, че молитвата й преминала облаците и е чута и ще роди дете, което да кръсти Мария. Ана обещала, че ако наистина роди, ще даде детето в служба на Бога и тръгнала към Йерусалим да търси мъжа си. Междувременно ангел се явил и на Йоаким, съобщил му и на него новината и му казал да отива в Йерусалим при Ана.

На 9 декември честваме зачатие на Св. Ана. Девет месеца след това, на 8 септември се ражда Мария. Когато била на три години, Ана и Йоаким изпълнили обещанието си – завели я в Йерусалим и я предали в служба на Бога.

Рождество Богородично е един от най-големите християнски празници. Нарича се още Малка Богородица, за разлика от Успение Богородично – денят, в който Дева Мария напуска земния свят, и се нарича Голяма Богородица. На 8 септември имен ден празнуват всички, които носят името на Божията майка.

Вашият коментар