АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ВИЖ ПО КАТЕГОРИЯ". ТЪРСАЧКАТА В САЙТА НЕ РАБОТИ КОРЕКТНО, РАБОТИМ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА!

Да направим заедно Кукерска маска!

Да направим заедно Кукерска маска!

Творчески комплект от Работилница „Артикос“

Представяме ви творчески комплект за изработка на кукерска маска! Съдържа всички необходими материали, заедно с подробна инструкция стъпка по стъпка, съпроводени от снимки. Комплектът е предвиден за деца на възраст най-малко 10-11 години, но сръчността на всяко дете е индивидуална. Препоръчваме по време на работа наблюдение и малко помощ от възрастен, за по-голямо удовлетворение от крайния резултат. Погледнете на това като на възможност да прекарате време с детето, в което да се забавлявате заедно. Надяваме се чрез този комплект да събудим интереса у по-малките към българските традиции и в частност – към кукерите.Нека заедно запазим българските обичаи и запалим искрата на българщината!

Всеки комплект включва основа за маската, платове, материали за декорация, текстилно лепило и инструкция за работа. Според наличностите към конкретния момент, ще ви предложим различни цветове на основния плат – черно, сиво-черно, бежов, бежов меланж, кафяв. В комплекта не са включени ножица и маркер или молив, за очертаване на шаблоните. За изработката бихте могли да използвате и пистолет за лепене с топъл силикон, или подходящ вид текстилно лепило. Времето за работа е индивидуално и е между 60 и 90 мин. Творческият комплект може да разгледате и поръчате ТУК.

Кукерите са мъже, облечени в страшни костюми, които танцуват, за да прогонят злите сили! Обикновено това се случва през зимните месеци. Кукерските танци са традиционни за много райони от страната, а в последните години изключително популярен е фестивалът „Сурва“, който се провежда в Перник в края на месец януари и събира десетки хиляди посетители от цял свят!

С този творчески комплект може да се подготвите за предстоящ кукерски фестивал, като се появите със собственоръчно изработена маска! Комплектът е подходящ и за групови занимания в училище, където учителите да запознаят децата с кукерите и да изработят заедно маска. Биха могли да организират конкурс или кукерски фестивал на училището! При поръчка на по-голям брой комплекти от училище или ученическа занималня ще изготвим индивидуална ценова оферта. Свържете се с нас за подробности!

За повече информация тел. 0888 10 52 53 или на място в Работилница „Артикос“ в София на ул.“Неофит Рилски“ №36.

Вашият коментар