АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ РАБОТИ С ДОСТАВКА "ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ". ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19:30 ЧАСА

Талкът и въздействието му

Талкът е минерал, който се използва от човека от хиляди години по цялата планета – в Египет и Кения са изработвали амулети и различни статуи, свързани с поверия и ритуали; в Северна Европа са открили свойството му да задържа топлина в себе си и да я отделя бавно, поради което са го използвали за отопление и изработка на съдове за готвене; в Северна Америка също са открити такива древни съдове, а индианците са изработвали лули за пушене и различни амулети и накити свързани с магически ритуали.

Талк - буциТози минерал има няколко имена – стеатит; талк – заради това, че основното съдържание в рудата е талк, примесен с различни минерали, които определят цвета и твърдостта му; сапунен камък – заради това, че на допир е леко мазен и хлъзгав, което също се определя от количеството талк, което съдържа. 

В народната медицина се използва за лечение на радикулит и ишиас. Служи като природна грейка, тъй като дълго време запазва топлината. Поради това се използва за нагревки, като в някои страни се произвеждат минерални грейки за използване в домашни условия. В китайската медицина се използва като биостимулатор.

Някои приписват магически свойства на този минерал. Може и да имат право, пред вид използването му от различни народи именно в мистични ритуали и за изработката на амулети и накити. Смята се за камъкът на шаманите. Според някои, талкът излъчва почти същите вибрации като човешкия мозък. В него има силна енергия Ян. Медитацията с този камък помага за развиване на ясновидството и други паранормални способности. Може да се използва като талисман, който ще предпази притежателя си от лоши мисли и зли духчета. Помага за развиване и правилнo функциониране на втора чакра, която се свързва с творческите и лечителските способности, добрите взаимоотношения с останалите, физически желания, включително сексуални, зависимости. Когато втора чакра е балансирана, в човек се отключват съзидателност, творчество, свобода, чувственост, сексуално здраве, емоционално равновесие и способност да даваш и получаваш от извора на живота. Когато не е балансирана доминират чувства като ревност и неувереност, склонност към безразборен секс, егоизъм, неудовлетвореност, разочарование от себе си и чувство за вина, импотенстност или хиперсексуалност, развиват се болести на половите органи.

Свещници - талкВ Работилницата всеки ден преоткриваме талка като изключително благодатен материал. От него изработваме различни свещници и накити. Свещникът от талк от една страна е стилно и оригинално допълнение към интериора, внася уют и романтика. От друга страна ще допринесе за изчистване на пространството, където се намира, и ще помага за балансиране на енергиите. Бихте могли да го сложите в спалнята си, където ще подпомогне уединението ви и спокойствието на съня ви. Или дискретно да го сложите в помещението, където влизат вашите приятели и гости, за да балансира събралите се на едно място различни енергии и да изчиства пространството след това.

selenie2-artikos-bgНакитите от талк са еднакво подходящи и за жени, и за мъже. Разнообразните мотиви и фигури, които изработваме, са чудесно допълнение както за стилна рокля и голямо деколте, така и като „черешката“ на ежедневния и нестандартен стил. Може да бъдете стилната дама, с оригинално ръчно изработено бижу, или непримиримата бунтарка с нестандартен накит. При всяко положение ще привлечете погледите. Мъжете биха могли да заложат на дискретен амулет, който ще пасне идеално на разкопчаната им риза например и ще закове погледа на дамите. Изработените от талк накити ще бъдат като щит, който да ви пази от лоши очи, уроки и неблагоприятно влияние. Освен това ще изчиства и вашето енергийно поле от не толкова хубавата енергия, която сами всеки от нас произвежда ежедневно. Да не забравяме, че много древни народи са използвали накити от талк именно с такава цел. Разгледайте нашите предложения, изберете този накит, който най-добре ще усетите и се освободете от предразсъдъците. После го наречете за ваш амулет или талисман и… вярвайте! Бижута и медальони от талк, ръчно изработени в Работилница „Артикос“, може да разгледате ТУК.

Вашият коментар