АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ РАБОТИ С ДОСТАВКА "ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ". ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19:30 ЧАСА

Сръчковци

„Сурва, сурва година, догодина до амина!“
Да запазим традицията и обичая сурвакане и да направим сами коледна сурвачка! С дрянова пръчка, пуканки, сушени плодове, вълна – точно такива, каквито са правили родителите и дедите ни! От къде идва традицията и какво послание носи този обичай? Това ще разберем от Марияна Лилкова – майстор занаятчия, който ще ни разкаже историята на сурвачката и ще ни покаже и помогне сами да изработим нашата!

 

Кога точно Коледния ботуш се появи по нашите географски ширини – не знаем! Но той вече е неизменна част от коледната украса вкъщи! Дали пълен с лакомства или просто окачен за още настроение – признайте си, винаги виси там някъде! 🙂 Е, по време на работилница „Сръчковци“ ще имате възможността да си изработите един такъв съвсем сами! Точно както на вас ви харесва! Или пък… ще изработите чудесна коледна украса с декоративна коледна звезда – за свещник или… кой знае какво ще ви хрумне?! 🙂 Ботуш или коледна декорация – ще изберете сами, а за помощ при изработката разчитаме на майстор занаятчия Йоланта Ценова!

На 10 декември в Рабтилница „Артикос“ запретваме ръкави, за да докажем, малки и големи, че сме истински Сръчковци! Елате да се забавляваме заедно и да се заредим с много коледно настроение, а накрая всеки от вас ще отнесе вкъщи сурвачка + коледен ботуш или коледна украса за празничната маса!
Още за работилницата и условия за участие вижте ТУК.

Вашият коментар