АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБСЛУЖВАТ СЪС СРОК НА ДОСТАВКА 24 ЧАСА! ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19:30 ЧАСА

Ръчно изработени мартеници с шевица и от вълна

В Работилница „Артикос“ отново се готвим да посрещнем Баба Марта подобаващо! Както обикновено, предпочетохме естествените материали и отново сме изработили ръчно от вълна няколко модела мартеници. Нови тази година са мартениците с шевици!

Ръчно избродирани върху панама, мартениците с мотиви от шевици направи греят! Всички знаем колко силни символи има в българската шевица. Задължителен в нея е червеният цвят – за да гони уроките! Точно каквото е и едно от предназначенията на мартеницата. Изработени ръчно в работилницата ни, предлагаме ви няколко модела – едните са избродирани само с червен конец върху бяла панама, а при другите задължителното червено е съчетано и с други цветове за повече пролетно настроение. Всички мартеници с шевица са за закичване на дреха.

Оставаме верни на традицията си, и за поредна година сме изработили и мартеници от вълна – истинска, българска!

Няколко варианта на гривни за ръка – с възел, който позволява регулиране на размера и прави гривната универсален размер. Традиционните бяло и червено, но също и в комбинация с жълто, зелено или синьо. Също така – любимите ни плитки с дървено топче в края, варианти с преобладаващ бял или преобладаващ червен цвят. И пресуканата гривна с дървено топче, която стои леко пухкава и подчертава естествената мекота на вълната.

Освен, че всеки от нас трябва да се закичи с мартеничка, сме твърдо убедени, че хубава, истинска мартеница, трябва да се внесе и в дома! Да се окачи до или срещу входната врата – да пази от уроки, лоши хора и духчета, да носи на дома късмет и да го изпълва с радост! Такава мартеница е хубаво да има и ръчно изработен чан – звука от него пази дома! Когато минавате покрай мартеницата, леко разклащайте, да звъни хлопката и да гони лошото! Вижте нашите малки куклички Пижо и Пенда, както и подковата с чан и мартеницата за дома с чан.

Не забравяйте – мартеницата е традиционен български символ, който се подарява за 1-ви март с пожелание за здраве! Колкото е по-истинска, от естествени материали, с хубави цветове, изработена ръчно и с любов – толкова е по-силна енергията й! Предвестник е на наближаващата пролет – когато видите първия щъркел, завърнал се по нашите земи, или първото цъфнало плодно дръвче – мартеницата се закичва на дръвчето, за да роди много плод! А звънът от чановете прогонва злите сили – не случайно кукерите закичват много чанове, с които танцуват. А древните българи са връзвали чанове на врата на животните, както и на дебели прътове, които разклащали от време на време – да гонят злото.

Посрещнете Баба Марта с тези мартеници за дома, офиса, колата, като подарък за приятелите, колегите, сътрудниците или за собствения ви дом! Може да поръчате с мейл на sales@artikos.bg или на телефон 0888 10 52 53.

Разгледайте всички мартеници ТУК.

Вашият коментар