АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ВИЖ ПО КАТЕГОРИЯ". ТЪРСАЧКАТА В САЙТА НЕ РАБОТИ КОРЕКТНО, РАБОТИМ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА!

Ръчно изработени мартеници с шевица и от вълна

В Работилница „Артикос“ отново се готвим да посрещнем Баба Марта! Освен че подготвяме за всички традиционните гривни и мартенички за закичване, тип “брошки”, сме готови да изпълним и индивидуални корпоративни поръчки. Предлагаме възможност за гравиране на лого върху дърво, отпечатването му върху плочка или изработването на фирмена метална значка.

ръчно направени мартенициВълната е основната материя, на която залагаме! Толкова българска, толкова традиционна за нашия бит, напомняща ни за онези хубави български села, за българския корен! Именно там се пази той и чрез мартениците, които сме подготвили този път, се опитваме да ви напомним за него и всички заедно отново да се свържем с него! Шевицата, разбира се, е другият традиционен мотив, който представяме под формата на мартеничка за закичване на дреха! Всички модели с цени и възможност за поръчка-  вижте ТУК

Ръчно избродирани върху панама, мартениците с мотиви от шевици направи греят! Всички знаем колко силни символи има в българската шевица. Задължителен в нея е червеният цвят – за да гони уроките! Точно каквото е и едно от предназначенията на мартеницата. Изработени ръчно в работилницата ни, предлагаме ви няколко модела – едните са избродирани само с червен конец върху бяла панама, а при другите задължителното червено е съчетано и с други цветове за повече пролетно настроение. Всички мартеници с шевица са за закичване на дреха.

И тъй като през предишните години винаги сте ни питали за още модели за окичване на дрехата – ето едни весели шарени топчета от вълна, които ви предлагаме тази пролет! Изработени чрез техниката иглонабиване, с вълнена панделка в бяло и червено. Тук отново за традиционалистите сме изработили модел само в бяло и червено, а всички останали сме съчетали червеното с оранжево, синьо, лилаво, зелено – за повече настроение!

Няколко варианта на гривни за ръка – с възел, който позволява регулиране на размера и прави гривната универсален размер. Традиционните бяло и червено, но също и в комбинация с жълто, зелено или синьо. Също така – любимите ни плитки с дървено топче в края, варианти с преобладаващ бял или преобладаващ червен цвят. И пресуканата гривна с дървено топче, която стои леко пухкава и подчертава естествената мекота на вълната.

мартеница от вълнаОсвен, че всеки от нас трябва да се закичи с мартеничка, сме твърдо убедени, че хубава, истинска мартеница, трябва да се внесе и в дома! Да се окачи до или срещу входната врата! Така да пази от уроки, лоши хора и духчета, да носи на дома късмет и да го изпълва с радост! Такава мартеница е хубаво да има и ръчно изработен чан – звука от него пази дома! Когато минавате покрай мартеницата, леко разклащайте, да звъни хлопката и да гони лошото! Вижте нашите малки куклички Пижо и Пенда, както и подковата с чан и мартеницата за дома с чан.

Не забравяйте – мартеницата е традиционен български символ, който се подарява за 1-ви март с пожелание за здраве! Колкото е по-истинска, от естествени материали, с хубави цветове, изработена ръчно и с любов – толкова е по-силна енергията й! Предвестник е на наближаващата пролет! Когато видите първия щъркел, завърнал се по нашите земи, или първото цъфнало плодно дръвче – мартеницата се закичва на дръвчето, за да роди много плод! А звънът от чановете прогонва злите сили – не случайно кукерите закичват много чанове, с които танцуват. А древните българи са връзвали чанове на врата на животните, както и на дебели прътове, които разклащали от време на време – да гонят злото.

Посрещнете Баба Марта с тези мартеници за дома, офиса, колата, като подарък за приятелите, колегите, сътрудниците или за собствения ви дом! Може да поръчате с мейл на sales@artikos.bg или на телефон 0888 10 52 53.

Разгледайте всички мартеници ТУК.

Вашият коментар