АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБРАБОТВАТ С ДОСТАВКА 24 ЧАСА!

Работилница „Артикос“ се включва в серията от изложби „Стъпвай тихо да не събудим зимата“

На 18 ноември беше дадено началото на серия от изложби под името „Стъпвай тихо да не събудим зимата“.

Младата и талантлива акварелистка Павла Отова откри първата от общо шест изложби в село Деков, община Белене. Новия си проект художничката посвещава на родния град Белене и пет села в общината, защото вярва, че всеки трябва да се връща към корена си и да дава своята лепта той да остане жив и да храни поколенията. В малките населени места подобни инициативи са истински големи събития и местните хора се вълнуват изключително много! Самата Павла споделя, че е впечатлена от отношението и уважението, с което я посрещат в селата. Там хората са наистина жадни за изкуство и за внимание.
Освен своите творби, в серията изложби се включват и гост-авторите Моника Христова, Александра Джамбазова, Мег Коновска, Йовко Господинов, Ертан Алев. Ние от Работилница „Артикос“ участваме с няколко малки пластики-светилници от керамика, изработени от Ивайло Иванов – Ив. Серията “Ангелите на четирите природни сили” е вдъхновена от могъществото на майката-природа. От нейните безгранични възможности, които тя ни показва постоянно. Автора представя идеята за пазител, носител на всяка от четирите природни стихии – въздух, вода, огън и земя. Повече за колекцията може да прочетете ТУК.

Глината е нов материал в ръцете на Ив, който обаче отдавна го примамва с безграничните възможности, които предлага. „Ако в продължение на няколко години мислиш за нещо и все така продължаваш да искаш да го направиш, да се научиш… Значи наистина трябва да послушаш сърцето си!“ споделя Ив за новото си влечение. За последователите на Работилница „Артикос“ той е познат с картините си върху дърво в стил наив и иконите, които рисува. Вярва, че всеки човек е по своему творец, просто трябва да даде повече свобода на душата си да се самоизрази. „Безкрайни благодарности на Павла за поканата и поздравления за това, което прави! Признавам си, че откакто говорих с нея, обмислям по какъв начин можем да зарадваме и хората в моите села, където имах прекрасни лета! Трябва да покажем някакси благодарността си към всички тези баби и дядовци, към родната си земя, за това, че ни има и сме това, което сме!“ споделя още Ивайло Иванов – Ив.


След откриването на 18 ноември в село Деков, изложбите продължават в с.Кулина вода на 23.11, с.Бяла вода на 28.11, с.Петокладенци на 1.12, с.Татари – 5.12. Финалната изложба от поредицата ще бъде в град Белене с откриване на 7 декември.

Може да проследите изложбите и да разгледате снимки от тях на страницата на Павла Отова ТУК.

Вашият коментар