АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ОТ 2 ДО 4.03 ВКЛ. ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ НЯМА ДА РАБОТИ! ЗАПОВЯДАЙТЕ ОТНОВО НА 5, ОТ 10 ДО 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН, НАПРАВЕНИ В ТОЗИ ПЕРИОД, ЩЕ СЕ ОБРАБОТВАТ НА 5.03 С ДОСТАВКА 6.03!

Подаръци за деца – и не само! Заповядайте във вълшебния свят наИв

Добре дошли във вълшебния свят на Ив – наивизтичен, наивен, по детски шарен, с много летящи същества, с цветни къщи и оранжеви котки! На входа задължително ще ви посрещнат ангели. А на изхода…ще бъде това, което е родило вашето въображение!

дон кихотОтегчен от еднообразието и празнотата на живота си, преди няколко години Ив започва да пренарежда пъзела, така както се реди кубчето на Рубик. Цветовете не винаги пасват и често подреждайки единия ред, разместваш другия. Но той е упорит, много инатлив и все иска и изисква още и още…! Само да му влезе “мухата”… Хваща материалите и действа. Резултата вижте вие! Често в галерията ни чуваме, че рисунките му са детски. И винаги в следващата секунда се обажда някой друг клиент отзад и казва „Мммм не точно!…“. Детски или не, те са излезли от сърцето му, за да стигнат до вашето, да донесат усмивка, цвят и… може би малко надежда!

Започва с акрилни бои върху дърво, което предварително се грундира, но днес рисува с темперни бои. От самото начало стила му се характеризира с големи образи на фон, макар понякога да рисува и сцени или малки пейзажи. Трудно е да бъде определен. Това е негов си стил наив. Наивизма е течение в изкуството, което се ражда през миналия век, характеризира се с детска наивност и простота – съвсем изчистени фигури на фон, или другата крайност – много детайли, с много орнаменти, ченгелчета, кръгчета и всякакви други украси по дрехите, цветята, дърветата, къщите… При Ив ще откриете по нещо и от двете.

Рисунките му са подходящ подарък за детска стая, но и не само – със сигурност ще ви донесат добро настроение и в кухнята, всекидневната или дори офиса. Ангела винаги носи закрила и е хубаво послание към човека, на който бихте го подарили! А ангелите са голямата слабост на Ив! Рисува ги в най-различни форми, размери и комбинации! Макар и с малко години опит, той твърди, че за много от хората, с които се е срещал, котките са им по-любими дори отколкото на него ангелите! И макар той самия да живее с кучета, с четката си е създал доста писани! Бухалите носят мъдрост, а пилетата – просто широки усмивки! Както се казваше в една скандинавска поговорка „Не всички птици са орли. Някои са просто кукувици!“. Овцете предизвикват умиление и често са определяни като „сладурски“, а шарените къщи просто те отнасят в паралелен свят!

картина коткиМного от вече продадени рисунки наИв може да разгледате ТУК. Ако си харесате някоя, пишете ни на sales@artikos.bg и той ще я нарисува отново специално за вас. И все пак – не съвсем същата! 🙂 Наличните в момента картини на Ив разгледайте ТУК, а ако имате възможност минете и през галерията ни в София на ул.Неофит Рилски-36, където със сигурност ще откриете още някоя!

Неотдавна дойде идеята тези цветни рисунки да бъдат пренесени на големи чаши за кафе и чай. Все пак всеки иска да се събужда с усмивка, нали? Вижте ги ТУК. Ако пък харесате някоя рисунка, която до сега не сме пренесли върху чаша, пишете ни и може да го направим специално за вас! Освен това, идеята за картина и чаша с една и съща рисунка също е добра!

часовник с кучетаИ понеже шило в торба не стои, от скоро Ив работи и върху нов проект – рисувани часовници! Колекцията ще расте още и още, а направеното до момента може да разгледате ТУК. Ако харесате някой, който в момента не е наличен, свържете се с нас, за да уточним времето, за което може да бъде изработен. Часовниците са стенни, със стандартна батерия AA 1,5V. Включена е в комплекта. Ще грейнат чудесно в детска стая! Но сме сигурни, че всеки кучкар ще се зарадва на часовника с кучетата, например, без значение от възрастта!

Провокирайте детето в себе си! Което не значи да бъдете инфантилни. А да бъдете отворени към света, да си позволите да виждате цветно, да си позволите да си закачите ангел на стената и когато поглеждате към часовника да виждате плезеща се овца! Защо не?! Кой определя как да се чувстваме на 5, на 15, на 35 или 55? Чувствата са нещо лично, нали? Отворете сърцата и душите си и тогава ще усетите как се отварят и крилата ви!

Вашият коментар