АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
HANDMADE ARTS, SOUVENIRS and GIFTS

Език:

АРТ СЪБИТИЯ - ИЗЛОЖБИ

ВИЖ ТУК

М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36

ХОБИ АРТ РАБОТИЛНИЦИ

ВИЖ ТУК

тракийски съкровище

Подари… съкровище!

панагюрска фиалаТолкова често ни се налага да търсим подарък – за рожден ден , за годишнина, за сватба, за шефа, за колегата, за бъдещите и настоящите бизнес партньори, за специални делегации и посещения, за чужденци… И винаги всеки иска да подари перфектния подарък – най-красивия, най-впечатляващия, най-запомнящия се! Откриването на такъв подарък обаче е и най-трудното! Особено, ако не познавате човека добре… или ако го познавате прекалено добре и знаете, че той си има всичко… или ако сте му подарявали всичко! Тук идва нашето предложение! Подари… съкровище! Има ли нещо по-впечатляващо от съкровище?!

В Работилница „Артикос“ изработваме ръчно различни сувенири с мотиви от тракийски съкровища. По вид, размер и цена може да откриете подходящия подарък за всеки повод и за всеки човек.

В малка кутийка от висококачествена изкуствена кожа може да поднесете медна талера със сребърно или златно покритие с репродукция на Маската на цар Терес, фиалата от Панагюрското съкровище или Херакъл, както и с грифони от Летнишкото съкровище. От същия „калибър“ са плочките с тракийска фреска и елементите от конската амуниция на Летнишкото съкровище.

Чипровски сахан елипсовиден

Чипровски сахан, елипса, никелиран

В нашата съкровищница ще откриете и репродкции на различни съдове от Рогозенското съкровище, саханите от Никополското съкровище и сахани от Чипровската школа. Под формата на талера (чиния) в центъра с различен мотив предлагаме подаръци с елементи и от съкровището Нагисентмиклош. Всички тях може да поднесете в стилна луксозна кутия от кожа, отново ръчно изработена.

Маска ТересБезспорно едни от най-популярните съкровища са Маската на цар Терес, открита през 2004г, и Фиалата от Панагюрското съкровище. Сувенирни репродукции от тях също може да откриете при нас. Художествена галванопластика и ръчно кована мед, с цялостно позлатяване.

Интересни са и репродукциите на оброчни плочи, които изработваме – Дионис с вакханки, Сабазий и Богинята Майка, Артемида. Подходящи са както за окачане на стена, така и за настолен плакет с дървена поставка.

Плакет Залмоксис посребрен

Посребрен плакет “Залмоксис”

Особено специален е плакетът със Залмоксис – тракийският полумитичен воин от племето гети. Отново изработен чрез галванопластика и кована мед, с никелово или сребърно покритие и облицован с кожа гръб.

За изключително специални поводи, истински ценители, важни гости и бизнес партньори са и плакетите за стена с репродукции на части от съдове от Боровското съкровище, Нагисентмиклош, Панагюрските ритони и амфора.

И ако от толкова много съкровища вече се чувствате объркани кое ще е най-подходящото за вашия повод, свържете се с нас – насреща сме да помогнем с избора! Голяма част, но не всичко, може да разгледате онлайн на www.artikos.bg Заповядайте и на ул.Неофит Рилски №36 в София или ни пишете на info@artikos.bg. На разположение сме и на тел. 0888 10 52 53.

Вашият коментар