АРТ СЪБИТИЯ - ИЗЛОЖБИ

ВИЖ ТУК

М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36

ХОБИ АРТ РАБОТИЛНИЦИ

ВИЖ ТУК

Общи условияОБЩИ УСЛОВИЯ

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ В ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН/САЙТ

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗАНАЯТИ И ИЗКУСТВА АРТИКОС“ СТОКИ И УСЛУГИ

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦА предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством Интернет магазина“Работилница за занаяти АРТИКОС“- www.artikos.bg Тези условия обвързват всички потребители. С посещението си, присъствието си или с ползването на услугите предоставяни на www.artikos.bg, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия. Потребителят/клиентът винаги може да напусне и да не ползва услугите предоставяни от ТЪРГОВЕЦА в www.artikos.bg ако не е съгласен с настоящите условия.

2. Идентифициране на потребителя/клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог – файлове на сървъра на www.artikos.bg съхранение на IP адреса на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.

3. Продуктите, които се намират на интернет страницата на www.artikos.bg не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.

4. След подаване на поръчката и нейното потвърждаване, потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се във формата за поръчка /количката/. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение за приемане на поръчката му на посочен от него електронен адрес. Търгорецът обработва получената поръчка, свързва се с клиента на посочен от него телефонен номер и след получаване на потвърждение на същата се счита, че договорът е сключен и поръчката се изпраща на клиента.

5. ТЪРГОВЕЦА си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес и на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.

6. Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове с начислен ДДС. Всички цени на обявени в сайта продукти и услуги са с начислен ДДС.

II. ПРЕДОСТАВЕНА УСЛУГА

7. ТЪРГОВЕЦА чрез интернет магазина Работилница за занаяти и изкуства АРТИКОС“- www.artikos.bg представя художествени произведения, сувенири и продукти, ръчна изработка от собствената си продуктова линия, както и произведения изработени от гост автори на магазина. Подробна информация за всеки продукт се предоставя и побликува в описанието към всяко произведение в каталога на сайта.

8. Потребителя/клиента може да закупи или поръча за изработка всеки продукт от каталога на www.artikos.bg след надлежно подадена и потвърдена заявка/поръчка по начин описан в тези условия и в условията за доставка и плащане.

III. ДОСТАВКА

9. Стоката по направената от клиента поръчка се доставя с куриерска фирма СПИДИ/speedy.bg  Веднага след предаване на стоката на куриер, ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. ТЪРГОВЕЦА не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

10. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на ТЪРГОВЕЦА. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока. В случаите когато от ТЪРГОВЕЦА са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката ТЪРГОВЕЦА не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

11. При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.
При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ТЪРГОВЕЦА се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

12. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, Клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

IV. ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

13. Търговецът предоставя художествени произведения и сувенири, които са ръчна изработка чието предназначение е за лична, аксесоарна, персонална или интериорна украса. В този смисъл, продуктите не следва и не носят гаранционни права за експлоатация.

14. Търговецът ще уважи рекламация само при проява на дефект в материалите използвани при изработката на продуктите при спазване на сроковете и начина за връщане на закупена стока.

15. Потребителя/клиента приема и се съгласява с качеството и вида на изработката на продукта в момента на получаването и от куриера. При откриване на несъответствия в изработката и състоянието на продукта потребителя/клиента може да поиска неговата замяна по начина, условията и срока посочени в тези условия.

16. Търговецът може да предложи гаранционен документ на своите клиенти за дадена закупена стока, ако такъв документ е осигурен от производителя на стоката. В документа са описани: адрес и телефон на оторизираните сервизи на закупената стока гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители гаранционен срок на закупената от потребителя/клиента стока.

V. ОТКАЗ НА ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА

17. Клиентът има право да откаже направената от него поръчка до/ и в момента на нейното потвърждаване при обратната връзка с търговеца, която той прави за финализиране на поръчката.

18. Клиентът има право да върне закупената стока в рамките на 15 /петнадесет/ дни от датата на получаването й при следните спазени условия:

опаковката и външният вид на стоката не са нарушени;

върнатата стока е получена в офиса на Артикос ООД до седмия ден, следващ датата на получаването й от клиента. Последната се удостоверява с подписано копие от товарителницата, придружавала стоката;

– стоката трябва да се придружава от касов бон/бележка и фактура/ако е издадена такава/, удостоверяващи плащнето;

клиентът е длъжен да заплати разходите по връщането на стоката, вкл. транспортни разходи и др. куриерски или банкови такси, свързани с възстановяването на платената цена за покупката;

клиентът има право да получи само стойността на върната стока, такава каквато е била при заявката и закупуването й. Сумата се възстановява по начина, по който е била заплатена от клиента в срок до 7 работни дни! Пример за възстановяване: Ако заплащането е било направено с банкова карта, връщането на сумата става с нареждане на обратна операция по картата в срок от 7 работни дни!

VI. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

19. Цените, посочени на сайта не включват опаковане и доставка до клиента.

Бутона “Смяни валутата” в сайта, преобразува цените на сайта в Евро. Стойностите в Евро могат да се използват само като примерна Информация за цените в Евро!

Всички разплащания в сайта се извършват в Български лева !!!

Доставката в рамките на България за поръчка над 100 лв. е безплатен за клиента. За поръчка до 100 лв. потребителят/клиентът заплаща всички разходи и такси при „плащане при получаване“ по ценовата листа на Куриера.

Доставката в рамките на град София за поръчка над 50 лв. е безплатен за клиента. За поръчка до 50 лв. потребителят/клиентът заплаща само 4 лв. при получаване. Доставката се извършва с лично предаване от служител на Артикос след предварителна уговорка.

В случай, че стоките се изпращат извън територията на Република България, потребителят/клиентът следва да заплати всички митнически и др. такси, свързани с износа и доставката на направената от него поръчка. Поръчки с адрес на доставка извън България, се обработват и изпълняват само след предварителното им заплащане от Клиента.

20. За плащане на направена от Клиента поръчка, АРТИКОС ООД предоставя следните методи:

– през системата на ePay.bg – Микро сметка; в брой на всяка каса на EasyPay.bg; Банков превод

през системата на PaySera.bg – с PaySera сметка; с предлаганите електронни инструменти за пращане от PaySera

с банков превод,

– директно плащане с дебитни / кредитни карти: VISA, MasterCard, Maestro, JCB cards през MyPOS Virtual – БЕЗ ТАКСИ!;

– директно плащане с дебитни / кредитни карти: VISA, MasterCard, Maestro през VPOS FIBank.bg – БЕЗ ТАКСИ!;

– с наложен платеж при получаване – чрез Куриерската фирма за доставка СПИДИ/speedy.bg при получаване на пратката. Разходите и таксите за обработка на това плащане са за сметка на получателя/Клиента и се дължат и заплащат на Куриера доставчик на пратката.

Плащанията по електронен път се обработват от лицензираните инструменти на ePay.bg/EasyPay.bg, PaySera.bg, MyPOS Virtual, VPOS FIBank.bg които са предоставени с договор за ползване на Артикос ООД. АРТИКОС ООД/www.artikos.bg по никакъв начин Не обработва и Не събира данни за тези транзакции!!!

V. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

21. Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки на Интернет магазина www.artikos.bg

22. Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

23. Потребителят/клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

24. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на страницата www.artikos.bg

25. Всеки потребител, независимо дали е клиент на ТЪРГОВЕЦА се задължава при ползване на услугите:
• да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
• да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от
АРТИКОС ООД / www.artikos.bg услуги;

да уведомява незабавно ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;

да не извършва злоумишлени действия;
• да обезщети ТЪРГОВЕЦА и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката.

26. Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна , същата се счита за възмездна.

27. Клиентът предоставя напълно доброволно данните се за контакт и адрес, които са необходими за целите и доставката на направената от него поръчка.

VI. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

28. Интернет магазина “Работилница за занаяти и изкуства Артикос” с електронен адрес: www.artikos.bg е собственост на ТЪРГОВЕЦА – АРТИКОС ООД с ЕИК 203432024 и адреси за кореспонденция, заявки и рекламации: тел.: 0888 10 52 53, Електронна поща: sales@artikos.bg

29. ТЪРГОВЕЦА няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

30. ТЪРГОВЕЦА има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на www.artikos.bg

31. ТЪРГОВЕЦА има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на ТЪРГОВЕЦА да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. ТЪРГОВЕЦА не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.artikos.bg

32. ТЪРГОВЕЦА с получаване на плащането прехвърли на потребителя/клиента собствеността за лично ползване, но не и авторските права на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).

33. ТЪРГОВЕЦА има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите Потребители/клиенти, независимо дали са регистрирани, единствено за целите и услугите предлатани на www.artikos.bg

34. Информацията по предходния член може да бъде използвана от ТЪРГОВЕЦА, освен в случай на изрично несъгласие на Потребителя, изпратено на следния e-mail адрес sales@artikos.bg ТЪРГОВЕЦА събира и използва информацията за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които ТЪРГОВЕЦА ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.

35. ТЪРГОВЕЦА не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които ТЪРГОВЕЦА не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на ТЪРГОВЕЦА

36. ТЪРГОВЕЦА има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други.

VII. ЛИЧНИ ДАННИ

37. ТЪРГОВЕЦА гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. ТЪРГОВЕЦА защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦА може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

38. ТЪРГОВЕЦА се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. ТЪРГОВЕЦ е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

VIII. ИЗМЕНЕНИЯ

39. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от ТЪРГОВЕЦА , което има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството. ТЪРГОВЕЦА се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако Потребителя не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителя заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то ТЪРГОВЕЦА има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на Потребителя.

IX. ТЕРМИНОЛОГИЯ

40. Под “Потребител/клиент” се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата /името на сайта/ на своя компютър.

41. Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.

42. Под „Търговец“ се разбира АРТИКОС ООД. Интернет магазина www.artikos.bg е собственост на

ТЪРГОВЕЦА – АРТИКОС ООД с ЕИК 203432024 и адреси за кореспонденция, заявки и рекламации: Електронна поща: sales@artikos.bg

43. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на ТЪРГОВЕЦА, съобразно българското законодателство.

Моля, да се запознаете и с ПОЛИТИКАТА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИТЕ ДАННИ !

Последна редакция: 07.08.2017 г.

АРТИКОС