АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ОТ 2 ДО 4.03 ВКЛ. ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ НЯМА ДА РАБОТИ! ЗАПОВЯДАЙТЕ ОТНОВО НА 5, ОТ 10 ДО 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН, НАПРАВЕНИ В ТОЗИ ПЕРИОД, ЩЕ СЕ ОБРАБОТВАТ НА 5.03 С ДОСТАВКА 6.03!

Кой спечели най-много гласове за “Будител на годината”?

За втора поредна година Работилница “Артикос” подкрепи кампанията “Будител на годината”. Организирана от радио “ФМ+” с подкрепата на БНТ, инициативата има за цел да привлече публичното внимание към български личности, които са приели живота си за мисия, чрез която да запазят българското, да помогнат на обществото с труда си, вдъхновявайки надежда, дарявайки, обединявайки.

Заради начина, по който осмисля родолюбието, заради забележителното проект “Приказка за България”, обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие, Румен Манов е Будител на 2017, избран от слушателите на Радио FM+. “Будителят на паметта” получи уникалния плакет “Златен ключ”, по време на церемонията в “Резиденция Тера”, а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014.

“Будител на годината не е класация или състезание. Всички номинирани са достойни будители!”, сподели инициаторът на кампанията Ива Дойчинова. “Тази инициатива е начин да осмислим духа на обществото и да насочим вниманието и признанието към онези каузи и идеи, които създават по-добро бъдеще”.   

Над 10 000 от слушателите на Радио FM+ подадоха своя вот за някой от номинираните. Всеки от будителите получи грамота “Будител на 2017”, а почетния диплом бе за Дядо Панде Евтимов – пазителят на българщината в Македония.

Традиционно партньорите на кампанията връчиха свои специални награди към някои от номинираните. Фондация “Българска памет”  отличи Силвия Захариева – любимата учителка от Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна. Нейните възпитаници получиха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии. 

От строителна фирма “Стримона” спряха своя избор на Будителят на България извън България, д-р Анелия Хохвартер, един от най-успелите български лекари в чужбина. Международно признатата офталмоложка застана зад каузата “Локомат за България” – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят.   Vivacom, традиционно подкрепящи кампанията още от нейното създаване, дадоха своята награда на Будителския проект на годината, 50 места от българската история извън България. За да я получат, на сцената излязоха момчетата, създали първото по рода си издание, представящо историята на значими за българите места, останали извън съвременните граници на България. 

Специалната награда от екипа на Радио FM+, уникален плакет-талера “Велики български владетели”, изработена от Работилница “Артикос”, също бе дадена на един от номинираните. Ива Дойчинова, като водещ на церемонията заедно с Андрей Захариев, връчи талерата на Ивайло Шопски.

Будителят на родолюбието развълнува публиката и предизвика бурни аплодисменти с думите си: “Не е българин този, чиито баща е българин… Българин е този, чиито син ще бъде българин!

Събитието получи широк медиен отзвук и беше отразено от НОВА ТВ, онлайн изданието “Епицентър”,вестниците “24 часа” и  “Труд” и ще бъде излъчено в ефира на БНТ1 на 5 ноември 2017г от 14:55ч.

Вашият коментар