АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
НА 15 И 16.06 ГАЛЕРИЯТА НЯМА ДА РАБОТИ. М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ВИЖ ПО КАТЕГОРИЯ". ТЪРСАЧКАТА В САЙТА НЕ РАБОТИ КОРЕКТНО, РАБОТИМ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА!

Голям часовник „Прабългарски древен календар със знака на българина“

585 лв.

Луксозен стенен часовник с вградени елементи от Прабългарски древен календар и в центъра – знака на българина.

1 налични

Описание

Кръгъл стенен часовник, в който са вградени символите от Прабългарския древен календар. Това са 12 животни, всяко от които е бележело една година от календара, а всички заедно са образували един период. Тъй като той е бил слънчев, в средата на циферблата са поставени симетрични слънчеви лъчи, символизиращи хармонията. А в центъра е изобразен друг символ – т.нар. знак на българина. Той се свързва със Земенския манастир. Съществува теорията, че Ж символизира костенурката, за която са вярвали, че носи земята на гърба си. Около нея са изобразени знаците на различни религии. Символиката е, че макар да сме различни във вярата си, всички ние сме на гърба на тази земя и всъщност сме едно цяло.

Този луксозен часовник е изключително подходящ бизнес и корпоративен подарък, подарък за сватба, юбилей, нов дом или офис, както и за истински българи, ценители на нашия корен! Още бизнес подаръци може да разгледате ТУК.

Повече информация за Прабългарския древен календар може да прочетете в нашия блог ТУК.

Обковът на часовника е изработен от художествена галванопластика и ръчно кована мед. Основата е цялостно посребрена, а инкрустираните медальони на часовете и центъра са цялостно позлатени. Положени са върху висококачествена дървена плоскост, обработена със смоли и лакове.

Размери: ≈ d – 310 mm

Механизмът на часовника е „Quartz“ , който отмерва секунда, минута и час, и работи с 1 батерия – 1,5 V AAA(R03).

Часовник с Прабългарски древен календар е в комплект със стилна подаръчна кутия и книжка с информация за календара – получавате подарък с абсолютно завършен вид!

Комплектът съдържа:

– Часовник

– Стилна Кутия

– Книжка – кратка информация за „Прабългарски древен календар“ (по желание може да бъде изработена на английски език)

– батерия – 1,5 V AAA(R03)

Часовникът с Прабългарски древен календар изработваме и в по-малък вариант, три различни модела, които може да видите ТУК.

Ако имате въпроси или специални изисквания за изработка по ваше желание, моля да използвате Формата за запитване и ние с удоволствие ще откликнем.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Часовникът е ръчно изработен в Работилница „Артикос“.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.