АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

НА 3, 4 И 5 МАЙ ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА ОТ 10 ДО 19 ЧАСА. ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН ЩЕ СЕ ИЗПРАЩАТ СПРЯМО ГРАФИЦИТЕ НА КУРИЕРИТЕ.

Плакет „Орфей и Евридика“

145 лв.300 лв.

Плакет изработен от мед и с варианти на сребърно и златно покритие – Орфей и Евридика. Подходящ подарък за сватба, поднесен като бизнес подарък или при друг тип официално събитие.

Изчистване

Описание

Представлява плакет – художествена репродукция на сцена с Орфей и Евридика.

Орфей е легендарен тракиец, смятан за най-великият древно-тракийски певец, музикант и поет в древността, и митологичен цар на Тракия. Основател е на учението Орфизъм и е един от аргонавтите осъществили похода за Златното руно към Колхида.

Евридика е древно-тракийска горска нимфа, съпруга на Орфей. В деня на сватбата им, била ухапана от змия и умира. Воден от безграничната си любов към нея, Орфей слиза при великият бог на подземния свят Хадес с молба да му я върне … Според легендата, Хадес склонил да върне Евридика на Орфей, но при едно условие – да не се обръща през целия път и да не я поглежда в лицето, докато не излязат от подземния свят. Разкъсван от терзание дали не е излъган, от една страна, и воден от силното си желание да целуне любимата си – от друга, Орфей се поддал на изкушението… Обърнал се и отново я изгубил, този път … завинаги …

Орфей и Евридика остават и до наши дни като вечен символ на голямата неспирна любов! Но и като пример да не се съмняваме и да вярваме повече – както на боговете, така и на любимия си! Плакетът е изключително впечатляващ подарък за сватба! Освен това е подходящ подарък за чужденци, корпоративен подарък и за друг тип луксозен официален подарък.

Обковът е изработен чрез художествена галванопластика и ръчно кована мед. Чрез бутона до снимката изберете предпочитания от вас вариант – изцяло само от мед, от мед и посребрен или от мед и позлатен. Върху дърво, обработено със смоли и лакове.

Размери: d – ≈ 280 mm

Подходящ е за подарък, поднесен в стилна, ръчно изработена кутия от кадифе или кожа. Изработва се по поръчка! За повече информация се свържете с нас на тел.0888 10 52 53 или направете запитване от бутона по-горе.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Плакетът е ръчно изработен в Работилница „Артикос“.

Допълнителна информация

Изберете Покритие

Златно, Меден обков, Сребърно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.