АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36

Оброчна плоча „Тракийско божество“ – голяма

95 лв.

Оброчна плоча – тракийско божество. Изработена чрез галванопластика от мед, цялостно покрита с месинг.

3 налични

Описание

Представлява плакет – художествена репродукция на изработеа от траки мраморна оброчна плоча, датирана около IV в.пр.Хр.  На нея е изобразено тракийско божество – полу-човек, полу-бог. Вярвало се, че човек трябва да извърви пътя – човек, херос, божество.

Траките са изработвали оброчни плочи за да измолят нещо от божествата или в знак на благодарност за чута и изпълнена молитва. На много от тях са изписвани имената на самия бог, както и на човека, който принася оброка – т.е. своя дар.

Оброчната плоча е изработена чрез галванопластика и ръчно кована мед, и е цялостно покрита с месинг. Гърбът е облицован с кожа/кадифе. Подходяща е за поставяне върху дървена поставка като настолен плакет.

Има възможност за изработване по индивидуална поръчка на луксозна кутия за поднасяне, след допълнително уточнение. В цената не е включена дървената поставка от снимката.

Размери: 150х240 мм

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Оброчната плоча е ръчно изработена в Работилница “Артикос”.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.