АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

НА 3, 4 И 5 МАЙ ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА ОТ 10 ДО 19 ЧАСА. ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН ЩЕ СЕ ИЗПРАЩАТ СПРЯМО ГРАФИЦИТЕ НА КУРИЕРИТЕ.

Оброчна плоча „Триглав тракийски Херос“

1,250 лв.

Луксозен и стилен бизнес подарък – плакет „Триглав тракийски Херос“. Ръчна изработка. Кована мед, цялостно позлатен.

1 налични

Описание

Луксозни бизнес подаръци, ръчно изработени в Работилница „Артикос“.

Художествена репродукция на тракийска оброчна плоча „Тракийски Херос“ – Пловдивско. Богът е представен триглав, а пред него олтар и две пазителки на олтара. В горните ъгли- зад него са разположени Хелиос и Селене, а пред него – прислужник.
Репродукцията е изработена чрез художествена галванопластика и масивна  ръчно кована мед. Позлатена. Положена върху стилна дървена плакета.
Тракийският Бог-конник на Слънцето – Херос е бил почитан като бог на лова, на плодородието, на живота и смъртта, като божество, което чува и вижда всичко. Затова и много често е изобразяван с две и три лица. Символизира силата и способността на водача.

Древните тракийци са изработвали такива плочи в знак на благодарност към боговете или за да помолят за помощ. Давали са „оброк“ – т.е. дарявали са дар. Често в наши дни оброчна плоча се бърка с вид надгробен камък или друг вид плоча, свързана със смъртта.

Размери: 360х420 mm

Подходяща е за окачване на стена или подарък, поднесен като плакет в луксозна кутия. Възможно е да бъде допълнително изработена, според желанието ви.

При желание и по поръчка плочата може да бъде изработена само от мед без покритие, а също така е възможно да бъде цялостно месингована или посребрена. Ние не използваме фолиа, бои или лакове, за да имитираме посребреност или позлата! Финалният слой се добавя галванично с реален метал.

Ако имате въпроси или специални изисквания, за изработка по ваше желание, моля да използвате Формата за запитване и ние с удоволствие ще откликнем.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Оброчната плоча е ръчно изработена в Работилница “Артикос”.

Още луксозни бизнес подаръци разгледайте в категория „Бизнес подаръци„.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.