АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБСЛУЖВАТ СЪС СРОК НА ДОСТАВКА 24 ЧАСА!

Оброчна плоча „Златна Панега“

54 лв.

Репродукция на оброчна плоча, открита край Златна Панега. Изработена чрез галванопластика от мед, цялостно покрита с месинг.

3 налични

Описание

Представлява плакет – художествена репродукция на открита край Златна Панега мраморна оброчна плоча, датирана около IV в.пр.Хр.  На нея е изобразен митичен херос – полу-човек, полу-бог. Вярвало се, че човек трябва да извърви пътя – човек, херос, божество. На английски heroe означава “герой”. Обикновено хероса се изобразява с копие, а често и с плячката си. На много оброчни плочи е представен като конник, именно както на откритата до Златна Панега.

Траките са изработвали оброчни плочи за да измолят нещо от божествата или в знак на благодарност за чута и изпълнена молитва. На много от тях са изписвани имената на самия бог, както и на човека, който принася оброка – т.е. своя дар.

Оброчната плоча е изработена чрез галванопластика и ръчно кована мед, и е цялостно покрита с месинг. Гърбът е облицован с кожа/кадифе. Подходяща е за поставяне върху дървена поставка като настолен плакет.

Има възможност за изработване по индивидуална поръчка на луксозна кутия за поднасяне, след допълнително уточнение. В цената не е включена дървената поставка от снимката.

Размери: 120х100 мм

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Оброчната плоча е ръчно изработена в Работилница “Артикос”.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.