АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19 ЧАСА! ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБСЛУЖВАТ СЪС СРОК НА ДОСТАВКА 24 ЧАСА!

Оброчна плоча „Артемида“

63 лв.75 лв.

Оброчна плоча с изобразена на нея древногръцката богиня на лова, плодородието, женското целомъдрие – Артемида.

Изчистване

Описание

Представлява плакет – художествена репродукция на мраморна оброчна плоча, датирана около IV в. пр. Хр. Открита е близо до Садина, Поповско. Изобразена е богинята Артемида – язди елен и носи убит дивеч. Артемида е древногръцката богиня на лова, плодородието, женското целомъдрие. Самата тя е била девица. Вярва се, че носи щастие на брака.

Траките са изработвали оброчни плочи за да измолят нещо от божествата или в знак на благодарност за чута и изпълнена молитва. На много от тях са изписвани имената на самия бог, както и на човека, който принася оброка – т.е. своя дар.

Оброчната плочка с богинята Нике е изключително подходящ подарък за ловци, млади семейства, семейства с нов дом.

Оброчната плоча е изработена чрез галванопластика и ръчно кована мед, с възможност за две покрития: сребърно и месингово. Изберете предпочитаното от вас от бутона по-горе, вдясно от снимката. Гърбът е облицован с кожа/кадифе. Подходяща е за поставяне върху дървена поставка като настолен плакет.

Има възможност за изработване по индивидуална поръчка на луксозна кутия за поднасяне, след допълнително уточнение. В цената не е включена дървената поставка от снимката.

Размери: 135х150 мм

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Оброчната плоча е ръчно изработена в Работилница “Артикос”.

Допълнителна информация

Изберете Покритие

Месинг, Сребърно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.