АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
НА 15 И 16.06 ГАЛЕРИЯТА НЯМА ДА РАБОТИ. М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ВИЖ ПО КАТЕГОРИЯ". ТЪРСАЧКАТА В САЙТА НЕ РАБОТИ КОРЕКТНО, РАБОТИМ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА!

Плакет “Глаголица” – голям

75 лв.80 лв.

Посребрена медна плочка с изсечени символите от азбуката Глаголица. В комплект с дървена поставка. По желание – и с картонена кутия. Изберете предпочитан вариант от бутона до снимката.

Описание

Стилен подарък със символите от старата азбука Глаголица. Художествена репродукция на папирусен свитък, върху който са изсечени буквите. Изработен е чрез художествена галванопластика и ръчно кована мед. Цялостно посребрен.
Положен на дървена плоскост, обработена със смоли и лакове. В комплект с дървена поставка, по желание може да добавите и стилна картонена кутия. От бутона до снимката изберете предпочитан вариант.


Глаголицата е първата българскa азбука cъздадена от Константин-Кирил Философ в периода от 855 г. до 862 г. за превод на църковна литература от гръцки на български език.

Размери: ≈ 90 х 130 mm

Плакетът с българската азбука е подходящ и стилен подарък за учители, професори и всички, допринесли за запазване и развитието на българската култура и писменост. Още подходящи подаръци вижте ТУК.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Плакетът е ръчно изработен в Работилница “Артикос”.

Допълнителна информация

Изберете кутия

Без кутия, Стилна кутия от картон

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.