АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ВИЖ ПО КАТЕГОРИЯ". ТЪРСАЧКАТА В САЙТА НЕ РАБОТИ КОРЕКТНО, РАБОТИМ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА!

Плакет “Завет”

195 лв.285 лв.

Чудесен подарък за учител, но и за всеки ценител и пазител на стария завет, закодиран в глаголицата! Аз, буки, веди…Ръчна изработка от мед и липово дърво.

Описание

Композицията е авторска изработка и представя завета, закодиран в глаголицата – аз, буки, веди… Перо, мастилница и папирус с изписани думичките, чрез които се изчита глаголицата. В тях е закодирано посланието, завета на дедите ни за Живота.

В цялото изговаряне на старобългарската азбука и в тоя ред, в който тя е наредена според Раковски, някои учени мислели, че се скрива в нея старото съкратено българско вероизповедание – „верую-то” на някогашната ни стара религия.

Тълкуването на това „верую” ние намираме в „Ключът” на Раковски, който е следният: “ЖИВЕЙТЕ КАТО ЕДНО ЦЯЛО СЪС ЗЕМЯТА”…. безкрайната мъдрост на предците ни…

„Аз буквите познавам,
Говорят те “Доброто съществува”,
Живей като едно цяло със земята.
И не по-малко от нея ще си плодовит.

Каквото хора да си мислите,
наш ще е покоя/ наша ще е радостта
Кажи твърдо думите:
който се учи, хвърля божията светлина.

Въздигай духа си! Жъни (знание)!
Изправи се! Бъди! Извиси се!
Напред! С Божията помощ! Движи се!
Ти юноша, ти мъж, вие хора! “

Композицията е изработена чрез художествена галванопластика и ръчно кована мед. Поставена върху масивно дърво – липов панел, обработено с изцяло натурални масла, които предпазват от влага и вредители. За окачане на стена.

Плакет с изписаните аз, буки, веди… е чудесен подарък за учител, за професор, за всеки просветител и съвременен будител. Но също така уникален подарък, който би впечатлил всеки българин, който носи в себе си и би искал да съхрани заветът на дедите ни.

Размери: ≈ 210 х 260 mm

Подходяща е за окачване на стена или за подарък, поднесен във формата на плакет в стилна, ръчно изработена кутия по поръчка. От бутона до снимката изберете вариант без кутия или в комплект плакет с кутия.

При желание обковът може да бъде изработен изцяло от мед без покритие, а също така е възможно след това да бъде цялостно никелиран или месингован. Ние не използваме фолиа, бои или лакове, за да имитираме посребреност или позлата! Финалният слой се добавя галванично с реален метал.

Ако имате въпроси или специални изисквания за изработка по ваше желание, моля да използвате Формата за запитване и ние с удоволствие ще откликнем.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Плакетът е ръчно изработен в Работилница “Артикос”.

Допълнителна информация

Изберете кутия

Без кутия, Луксозна кутия от кожа

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.