АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
HANDMADE ARTS, SOUVENIRS and GIFTS

Език:

М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36

Икона “Св. Богородица” – с корона

120 лв.

Икона на Св. Богородица с корона, изписана с темпера. Посребрен меден обков.

1 налични

Описание

Представлява художествена репродукция на иконата на Дева Мария с Младенеца, където те са представени с корони. Този тип икони се появяват около XVI век под влиянието на стила Барок. От този момент обръщението към Божията майка не е “Господарке на живота”, а “Царице небесна”.

Изработена е чрез художествена галванопластика и ръчно кована мед. Цялостно посребрена. Образите са ръчно изрисувани с темпера от иконописец Ивайло Иванов. Положена е върху дървена плоскост, обработена със смоли и лакове. Размери: ≈ 125 х 160 mm

Иконата е възможно да бъде изработена по поръчка само от мед, без покритие, или да бъде допълнително добавено никелово покритие, месингово или златно, според вашето желание. Направете ЗАПИТВАНЕ за срок на изработка и цена.

Ако търсите определена икона, която не виждате включена в нашия каталог, може да направите ЗАПИТВАНЕ и да бъде изработена по поръчка.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Иконата е ръчно изработена в Работилница „Артикос“.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.