АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБСЛУЖВАТ СЪС СРОК НА ДОСТАВКА 24 ЧАСА! ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19:30 ЧАСА

Икона „Св. Богородица – Ярославска“ с обков от Черепишко евангелие

155 лв.

Рисувана икона на Св. Богородица, репродукция на чудотворната Ярославска икона от Русия. Посребрена медна рамка. Ръчно изработена!

Изчерпан

Описание

Ръчно рисувана икона, репродукция на чудотворната руска Ярославска икона.

Рамката представлява стилизирана художествена репродукция на черепишки обков по идея от Черепишкото евангелие. Изработена е от художествена галванопластика, ръчно кована мед, като  е цялостно посребрена.

Повече за Черепишкото евангелие може да прочетете в нашия БЛОГ.

Образът на иконата е репродукция на известната чудотворна руска икона от Ярослав от XIII век – Св. Богородица (Елеуса). Между XIII и XIV век се появяват още две такива икони. Към днешна дата и трите са запазени и се съхраняват в различни музеи и галерии в Русия. Град Ярослав се намира на брега на река Волга, североизточно от Москва.

Иконата е ръчно изписана с темпера от Ивайло Иванов.

Положени са върху дървена плоскост, обработена със смоли и лакове.

Размери: ≈ 175 х 250 mm

При желание:

  • Обковът на рамката е подходящ и за други икони на светци. Ако търсите специална и конкретна икона на светец, направете запитване и ние с удоволствие ще направим всичко възможно, за да изрисуваме по поръчка искания от вас образ. Срокът за изработка е между 7 и 10 дни, но зависи от моментната натовареност на работилницата ни и ще бъде уточнен допълнително.

Внимание! Снимките показват реалния продукт, но техните функции са илюстративни и е възможно да има отклонения в цветовете, които се дължат на техниката, с която е заснет продуктът и монитора, на който разглеждате магазина.

Ръчно изработена в Работилница Артикос.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.