АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ РАБОТИ С ДОСТАВКА "ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ". ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19:30 ЧАСА

Изписваме яйца по древна техника с восъчна писалка!

Всеки е виждал от онези тоооооолкова красиви великденски яйца, изписани по неповторим начин до най-малкия детайл! Но малко от нас са виждали на живо как всъщност се рисуват! А още по-малко са опитвали!

Седмица преди Великден ние ви предлагаме да се докоснете до тази древна техника за изписване на великденски яйца от чепинския край! При нея се получава негативен рисунък – яйцето се боядисва червено, а орнаментите, изрисувани с восък, остават бели! В Работилница „Артикос“ идва Стойна Араклиева, за да ни разкрие тайната на писаните яйца! Тя ще ни покаже как със специална восъчна писалка и истински майсторлък се постига този ефект! Приготвяме писалките, свещи, на които ще ги нагряваме, разбира се – яйцата и боята и оставаме в очакване!

Работилницата ще се състои на 31 март, събота, в групи от по 6 човека с продължителност от 2 астрономически часа. Начало: I-ва група – 11:00 часа и II-ра група – 14:00 часа. Таксата за участие е 25лв на човек, за двама човека от едно семейство – по 20лв на участник. Осигурени са всички материали.

Вашият коментар