АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

Джуджетата на Дядо Коледа

Броени дни преди Коледа сме готови да сложим червените шапки и да станем част от неуморната дружина на джуджетата на Дядо Коледа! Доведете вашето хлапе на Коледна работилница, за да го потопим във вълшебния свят на творенето!

Поканили сме сертифициран майстор-занаятчия – Бонка Иванова, която ще ни открие тайните на текстила и ще ни покаже как от прежда да направим помпон, а от него – коледен елен! И разбира се, Коледа не може без снежен човек! Ще го изработим от прежда и шишарка!

Работилницата ще протече в две части:

Първа част: Изработка на елен от прежда. От майстор занаятчията ще разберем повече за Дядо Коледа и защо той пътува с елени? От къде идва тази легенда, къде всъщност живее Дядо Коледа и … какво прави през останалата част от годината? 🙂 Междувременно ще покаже на децата как от прежда да изработят глава на елен, който да закичат на Коледната елха или да носят със себе си като любим приятел, играчка или кукла!

 

 

Втора част: Изработка на снежен човек от шишарка! Как от прежда и шишарка може да се изработи снежен човек – това ще разберем във втората част на работилницата. От къде идва традицията да се прави снежен човек, как може да бъде украсен навън ииии как да го украсим, когато е изработен от прежда. С тяло от шишарка, шапка и плетен шал – ще бъде готов да украси елхата!

 

 

 

Докато творим като истински трудолюбиви джуджета ще слушаме и пеем коледни песни, а всеки участник ще получи и като подарък – червена шапка, за да бъде като истинско джудже от работилницата на Дядо Коледа!

Така, след работилницата, всяко джудже ще си тръгне със собственоръчно изработени елен и снежен човек плюс подарък от нас – коледна червена шапка!

Подробности за тази и всички Коледни работилници в „Артикос“ през декември може да намерите ТУК.
Записването предварително е задължително, за да предвидим за всяко джудже шапка и всички необходими материали за работа. Деца, по-малки от 5 годишна възраст, е необходимо да присъстват с придружител.

Вашият коментар