АРТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, СУВЕНИРИ и ПОДАРЪЦИ
GO TO → EN
М А Г А З И Н - Г А Л Е Р И Я

София, ул."Неофит Рилски“ №: 36 тел. 0888 10 52 53

ФИЗИЧЕСКАТА ГАЛЕРИЯ Е ОТВОРЕНА МЕЖДУ 10 И 19 ЧАСА. ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН СЕ ОБРАБОТВАТ С ДОСТАВКА 24 ЧАСА!

Работилница „Артикос“ представя свои икони на изложба във Враца

На 18 април беше открита Великденска изложба на съвременни и стари икони в Регионалния исторически музей в град Враца.

По покана на организаторите от книжарница „Нова Галерия“, ние от Работилница „Артикос“ също се включихме с изработени от нас икони. На изложбата може да видите иконите от цял обков на Св. Георги Победоносец и Св. Богородица – Троеручица, както и икони от посребрен обков и изписани образи – Св. Мина, Св. Георги и Св. Богородица – Атонска. Изложено е и впечатляващо копие на икона на Св. Богородица от Черна гора, с изработен в нашата работилница посребрен нимб (ореол).

Великденската изложба представя още специалните изработки на сестрите от Клисурския манастир, както и изписани икони от Емилия Върбанова, Тодор Митов, Юлия Станкова, Мирослав Стефанов, Милен Василев, Силвия Равнополска. Гост на изложбата беше и доц. д-р Ралица Русева, която представи книгата „Икони от България – IX-XIX в.“. Книгата е оформена като албум и събира в себе си уникални изображения на стари български икони. Би представлявала интерес както за млади и опитни иконописци, така и за всеки, който е любопитен да отвори тази врата и да надникне зад нея.

Специален гост на изложбата беше и врачанския митрополит Григорий, който изказа благодарността си към организаторите на изложбата и авторите, които представят своите икони.

Изложбата може да разгледате до 6 май в Регионален исторически музей, град Враца.

Вашият коментар